Implantat

Det är inte helt enkelt att vara patient som behöver tandimplantat idag. Tidigare har Sverige alltid varit restriktiva med nya material inom medicin, men efter EU-inträdet, så ökade antalet olika implantattillverkare från 5 st till över 250 st med olika typer tandimplantat i Sverige. Idag finns flera företag som inte har de kvalifikationer de borde, inte tillräckligt forskning, men även att det föreligger risk för konkurs och skulle det inträffa kan plötsligt dessa patienter stå utan reservdelar, vilket kan leda till tragiska och inte minst kostsamma situationer. Sådana fall har vi haft flera av och hanterat genom åren.

Behandling

Har du akuta problem eller tror dig veta att du är i behov av implantat så är du välkommen till oss för att få förslag på hur vi kan hjälpa dig. Vid dessa konsultationsbesök får man dessutom ett skriftligt kostnadsförslag att ta ställning till samt att man givetvis går igenom situationen och alternativ. Svea Tandvård arbetar främst med de stora välkända märkena inom tandimplantat och lämnar de sedvanliga garantierna. Tandimplantat är gjorda antingen i Titan eller Zirconia.

Image by Jonathan Borba

Hos oss får du:

  • Alltid originaldelar

  • Alltid förutbestämda priser i enlighet med kostnadsförslag

Vi är anslutna till Försäkringskassan och följer givetvis gängse rekommendationsprislistor.

Guidad implantatkirurgi – Smärtfri behandling

Vi började med guidad kirurgi för över 10 år sedan. Tanken med guidad kirurgi är att allt förarbete sker i en dator och därefter beställer man en GUIDESKENA som bestämmer vart implantaten skall hamna utan kirurgi. Men det är långt ifrån att alla kan få denna behandling. Tex de som saknar käkben måste få konventionell behandling där vi tillsätter benet. Men har man gott om ben, så är denna metod utomordentlig.

Zirconium implantat

Utvecklingen har gått ganska starkt framåt när det gäller det tekniska, men nu börjat vi se det även på materialsidan. Nytt är zirkoniumimplantat som bygger på Zirconium och bl.a. Yttrium. Det räknas till keramer och inte metaller. På dessa rekommenderar vi även zirkoniumkronor. Att Zirkoniumimplantat och kronor tagits fram är ett stort steg framåt inom implantologin. Sedan länge arbetar vi med så mycket metallfria alternativ inom tandvården.

Fördelar med tandimplantat

Implantat är kostnadseffektivt. Då en tand i fronten saknas finns det två sätt att behandla luckan. Den ena är en brokonstruktion och den andra tandimplantat. Nackdelen med brokonstruktionen är att man måste slipa de intilliggande tänderna för att få luckan tillstängd. Fördelen med implantat är att man inte behöver slipa de intilliggande tänderna. Det blir en utseendemässigt bättre behandling, som också gör det lättare att hålla rent. En annan fördel är livslängden på implantaten. En vanlig tandbro håller 10 till 15 år.